Grandes Villas De France Blog

terug naar blog

Saint-Paul-de-Vence: Van vestingstad tot kunstcentrum

(15 mei 2015)

Bevindt u zich in de Alpes-Maritimes (Provence-Côte d’azur) dan verdient Saint-Paul-de-Vence zeker een bezoekje. Dit bijzonder gezellig plaatsje is gekend om zijn kunstenaars en dito winkeltjes ! Het van origine vestingstadje werd in de 16e eeuw gesticht door Frans I en kent een rijke geschiedenis.

Bij aankomst vindt je onderaan de vesting een ‘monument’ in deze regio, m.n. de ‘Auberge La Colombe d'Or’ (= De gouden Duif). Dit verblijf werd in de jaren 20 bezocht door kunstenaars als Picasso, Soutine, Modigliani en Signac. In ruil voor verblijf en eten lieten zij er kunstwerken achter. Deze zijn er vandaag nog steeds te bewonderen. Ook vandaag is het nog steeds een ontmoetingsoord voor kunstenaars en artiesten en kunnen toeristen er gezellig eten en een terrasje doen !

 

Op weg naar de toegangspoort van het dorp, kom je voorbij het gezellige en in seizoen drukke ‘jeu de boules’-plein met annex gezellige brasserie. Zuid-Frankrijk ten top !

 

Eens de toegangspoort door wordt je onmiddellijk gecharmeerd door de kleine steegjes met hun authentieke panden, gezellige winkeltjes, leuke terrassen en tal van kunstgalerijtjes. Vanaf de oude stadsmuren heb je bovendien een prachtig zicht op de vallei en de omgeving !

 

Verwacht je in het hoogseizoen aan een bijzonder gezellige drukte. Saint-Paul-de-vence is niet voor niets één van de drukbezochtste dorpen van Frankrijk ! Jaarlijks slenteren hier ruim 2,5 miljoen mensen door de straatjes.

 

Kunstliefhebbers doen zich tegoed in het museum Foundation Maeght, in 1964 gebouwd door lieten Aimé en Marguerite Maeght ….. Een ware ode aan de Moderne Kunst !

 

Meer informatie over Saint-Paul-de-Vence vindt je op de officiële website : http://www.saint-pauldevence.com/


®  Grandes Villas de France  2019