×

Grandes Villas De France Blog

terug naar blog

Pays De Fayence (Var)

(10 februari 2015)

Ten noorden van Fréjus en Saint-Raphaël, verscholen achter het Estérel-gebergte ligt de Pays de Fayence, gekend om zijn typische provençaalse bergdorpjes (villages perchés) zijnde Mons, Fayence, Seillans, Tourrettes, Callian, Montauroux, Tanneron en Saint-Paul-en-Fôret. Het is de utgekozen vakantiestek voor combinatie tussen het provençaals achterland en de stranden van de Côte d'Azur.

Bovendien ligt de ‘Lac de Saint-Cassien’ vlakbij. Een prachtig meer, waar je jezelf tegoed kunt doen aan talrijke watersporten!

Je ligt hier niet ver van plaatsjes al Grasse, Valbonne, Cannes, … maar ook de gorges du verdon en de laaggelegen skigebieden liggen slechts op een uurtje rijden!

Fayence

Dit dorpje, gelegen tussen Seillans en Tourettes, is meteen het grootste en drukste dorp uit de ‘Pays de Fayence’. Je vindt hier talrijke restaurantjes en terrassen en wekelijks zijn hier in hoogseizoen verschillende typische marktjes. Gezelligheid troef !

Onze tip : restaurant ‘Au Temps des Cerises’ uitgebaat door sympathieke Nederlanders.

In de laaggelegen vlakte vind je er een prachtig vliegveld voor zweefvliegtuigen met annex sympathiek restaurant ‘Le Vol à Voile’

Callian

Dit dorpje, gelegen tussen Fayence en Montauroux, is in de hoogmaanden een aanrader voor een etentje ’s avonds op het centrale plein aan de kerk. U wordt er vaak getrakteerd op muziek en dans en zult onder de oude platanen genieten van de sfeer !

Onze tip : Restaurant ‘Belle-Vue’ voor zijn eenvoudige, maar correcte keuken, …. En vooral zijn zo gezellige sfeer ! Geniet er intens van de gezellige muzikale zomer-avonden.

Seillans

Een ander typisch bergdorpje met middeleeuws karakter en meer dan de moeite waard om te bezoeken. Je hebt hier een bijzonder leuk restaurant met de naam ‘La Gloire de Mon Père’….. Met de familie zeker eens doen op zo’n aangename warme zomeravond onder de platanen en de gezellige lampionnetjes!

Kortom : De ‘Pays de Fayence’ zijn je garantie voor een geslaagde vakantie ….