×

Grandes Villas De France Blog

terug naar blog

Les Îles de Lérins : Pareltjes aan de Middellandse Zee

(25 mei 2016)

LES ILES DE LERINS : PARELTJES AAN DE MIDDELLANDSE ZEE

Tegenover de befaamde baai van Cannes en het Estérel-massief  bevindt zich een uniek mooi archipel ‘Les Îles de Lérins’ : Sainte-Marguerite en Saint-Honorat.  Twee eilanden die een bezoekje meer dan waard zijn. Blauwe zee, overweldigende natuur en cultureel erfgoed zijn hier uw deel.

Vanuit Cannes zijn er tal van overzetmogelijkheid per boot naar deze uniek mooie eilanden.

 

 

Sainte-Marguerite is het grootste van de 2 eilanden.  Volgens de legende draagt zij de naam van de zus van kluizenaar ‘Honorat’ die een abdij stichte op het naastgelegen eiland. Een bos van liefst 152 hectare maakt van  ‘Sainte Marguerite’ een uitgelezen locatie voor liefhebbers van natuur en wandelingen. Het eiland beschikt over zowat 15 stranden gelegen aan het azuurblauwe water. Zowel voor de ‘zonnekloppers’ als de ‘waterratten’ onder ons een waar eldorado. Je vindt er nog een oud fort dat ooit dienst gedaan heeft als staatsgevangenis. de ‘man met het ijzeren masker’ zou er een van de gedetineerden geweest zijn. Heden ten dage is het ‘Musee de la Mer’ gehuisvest in het oude gedeelte van dit fort. Het eiland beschikt vandaag over een twintigtal vaste bewoners.

 

 

Saint-Honorat. het kleinste van de twee eilanden maar met een rijk cultureel erfgoed, m.n. een abdij daterend uit de 5de eeuw, gesticht door monnik Honorat. Het eiland is vrij toegankelijk.