×

Grandes Villas De France Blog

terug naar blog

Lavendel: De geur van de Provence

(06 maart 2016)

Eén van de blikvangers van deze regio zijn de wereldbekende golvende lavendelvelden, die elke ‘postcard’ sieren. De bloeiperiode van deze natuurpracht is van half juni tot begin augustus. Je kunt je tegoed doen aan de geuren van deze plant, vooral in het Pays de Sault aan de voet van de Mont Ventoux en in het Pays d’Apt en Luberon, maar ook in de Enclave van Valréas.

Niet te missen :

 

Het Lavendelmuseum (Cabrières d’avignon – Luberon)

Het lavendelmuseum (gelegen in Cabrière d’avignon – Luberon) is een absolute ‘must-see’ voor liefhebbers van lavendel en de Provence. Het museum is geopend van februari tot december

Meer info vindt u op de officiële site van het ‘Musée de la lavande’ : http://www.museedelalavande.com/fr/

  

 

Abdij ‘Notre-Dame de Sénanque’ (Gordes –Luberon)

Deze locatie is ongetwijfeld één van de meest gekende en gefotografeerde bezienswaardigheden van de Provence.

In de abdij leeft een monnikengemeenschap van de Orde der Cisterciënzers.

Voor geïnteresseerden bieden de monniken enkele malen per week een rondleiding door de 12e-eeuwse gebouwen: klooster, kerk, kapittelzaal, slaapzaal, verwarmde opvangruimte. De rondleidingen vinden plaats in het Frans. Duurtijd van de rondleiding is ongeveer een uur en is bestemd voor een beperkt aantal personen. De bezichtiging, met een religieus karakter, vindt plaats met eerbied voor deze aan het gebed gewijde plaats (gepaste kleding, stilte). Bezoekers dienen op voorhand te reserveren. 

 

Meer info op de officiële site van de abdij : http://www.senanque.fr/