Grandes Villas De France Blog

terug naar blog

La Tarte Tropézienne : Een niet te versmaden lekkernij

(10 januari 2016)

La Tarte Tropézienne : Een niet te versmaden lekkernij

 

De oorsprong van deze gekende lekkernij gaat terug naar 1955, op het moment dat Alexander Micka zijn ‘patisserie’ opent in Saint-Tropez en er een ‘brioche à la crème’ presenteert voor zijn klanten.

Het is echter pas wanneer vlakbij de ‘patisserie’ de opnames van de film ‘Et dieu créa la femme’ plaatsvinden,  dat deze brioche een bijzondere aandacht krijgt. Veel van de aanwezige filmsterren en crewleden passeren dagelijks bij de bakker voor deze ‘zoete zonde’.

De legende wil dat actrice Brigitte Bardot de bakker heeft ingefluisterd om de brioche een naam te geven….. niet veel later is de inmiddels gekende ‘tarte tropézienne’ een feit !

Het recept is en blijft uiteraard een goed bewaard geheim.

Breng je een bezoek aan Saint-Tropez, dan is de ‘tarte tropézienne’ een nagenoeg verplichte ‘must-do’.


®  Grandes Villas de France  2018