×

Grandes Villas De France Blog

terug naar blog

La Corniche d’Or en de okerkleurige calanques van het Esterel-gebergte : Een uitzonderlijk mooi natuurfenomeen !

(26 november 2021)

Eén van de meest indrukwekkende natuurfenomenen langsheen de Middellandse kustlijn vind je ongetwijfeld hier !

Wees getuige van een indrukwekkend en contrasterend schouwspel tussen ruige okerkleurige kliffen en calanques enerzijds en het schitterend helderblauwe water anderzijds. Ga zeker op zoek naar één van de talrijke, doch nog vaak verscholen, idyllische baaitjes of kreken. Deze strandjes maken de natuurpracht nog indrukwekkender en mysterieuzer. Een frisse duik in het heldere water maakt je dag onvergetelijk !

 

De Corniche d’Or en dit deel van het Esterel massief bereik je best via de kustweg tussen Saint-Raphael en Cannes. Je passeert tijdens je rit leuke kustplaatsen als Agay, Anthéor, Le Trayas, Théoule-sur-Mer en Mandelieu la Napoule.

En oh ja, …… liefhebbers vergeet hier ook zeker je wandelschoenen en/of je mountainbike niet !

Het Esterelgebergte is hier bevoorrecht door talrijke wandel-en mountainbikeroutes. Zo denken we o.a. aan de ballades doorheen het Forêt Domaniale de l’Esterel en het alom gekende ‘Cap Roux', maar ook de Cap du Dramont of de zichten vanop de Mont Vinaigre, die met zijn 641 meter altitude de top van het Esterel-gebergte vorm geeft.

 

 

Onze tip : Stop onderweg zeker eens aan dit idyllische strandje : ‘de Calanque de Saint-Barthélemy’ (op slechts enkele kilometers voorbij Agay in de richting van Cannes). Hier kun je niet anders dan onder de indruk zijn van de schoonheid van onze natuur ! Dit is genieten…