×

Grandes Villas De France Blog

terug naar blog

Het idylissche Saint-Rémy-de-Provence (Bouches-du-Rhône - Alpilles)

(07 november 2016)

HET IDYLLISCHE SAINT-REMY-DE-PROVENCE (BOUCHES-DU-RHONE - ALPILLES)

  

Gelegen in het hart van het natuurgebied ‘Alpilles’, is Saint-Rémy-de-Provence één van de meest idyllische plaatsjes om te bezoeken.

Deze sfeervolle bestemming met talrijke eethuisjes en marktplaatsjes, is oa de geboorteplaats van Nostradamus en was de inspiratiebron voor vele gekende schilderijen van ‘Van Gogh’. Het is hier heerlijk wandelen door de smalle straatjes in de schaduw van de talrijke ‘honderjarige platanen’. Als bezienswaardigheden vind je hier o.a. :

-          De Romeinse stad Glanum (archeologische site) 

-          Schilderijenwandelroute ‘Van Gogh’                               

-          Musée Chabaud                        

-          Kapittelkerk Saint-Martin          

-          Hôtel Estrine

Jaarlijks vinden hier in de lente de zogenaamde ‘stierenmanifestaties’ plaats …. Een lokale traditie die bijzonder veel toeschouwers lokt. Het event wordt opgeluisterd met muziek, dans e.d.

   

Gelegen in de driehoek Avignon, Arles en de Crau-vlakte en omgeven door de rivieren 'La Durance' en 'Le Rhône' is dit authentiek natuurgebied wellicht één van de meest typische Provençaalse gebieden.
Olijfbomen, wijngaarden en de nabijheid van andere gezellige plaatsjes zoals Eygalières, Maussane-les-Alpilles, Les Baux de Provence, Fontvieille, Le Paradou... nodigen u uit om voluit te genieten. Op slechts een steenworp afstand van gekende steden en historische als Nîmes, Arles, Avignon en Tarascon,….en op slecht een half uur van de stranden van de Camargue !

Wekelijks kun je hier uren rondkuieren op wat één van de gezelligste marktjes van de regio genoemd wordt!

Charme, authenticiteit  en gezelligheid ten top …. Met stip is Saint-Rémy-de-Provence uw volgende vakantiebestemming !