×

Grandes Villas De France Blog

terug naar blog

GRASSE : Nog steeds de Franse parfumstad bij uitstek

(30 oktober 2017)

Grasse is gelegen in het departement van de Alpes-Maritimes (Zuid-Frankrijk). Voor velen onder ons refereert Grasse naar alles wat met parfum te maken heeft…. En dat is ook zo.

 

Ook vandaag is Grasse immers nog steeds het centrum van de parfumindustrie in Frankrijk. Meer dan 60% van de productie van natuurlijke aroma’s van Frankrijk vindt hier plaats ! De straten van Grasse zijn gevuld van geuren. De roos en de jasmijn zijn alom vertegenwoordigd. Geurspecialisten werken hier dagelijks aan de ontwikkeling van nieuwe geuren, men noemt deze specialisten ‘les nez’ (de neuzen).

   

Wie kent er niet de namen van de 3 grote parfumhuizen van deze stad ? De huizen Fragonard, Galimard en Moulinard zijn vermaard in Frankrijk en trekken jaarlijks duizenden bezoekers naar deze stad.

  

Van hieruit geraak je eveneens op de historische Route Napoléon, een slingerweg doorheen een prachtige natuur, die de Middellandse zee (Golf Juan bij Cannes) verbindt met Grenoble en dit via ondermeer Grasse, Digne en Gap. Heb je wat tijd, dan moet je zeker eens een stukje van deze historische route doen.

Bezienswaardigheden zijn ondermeer :

-          Musée international de la parfumerie : een portret van de Parfum-geschiedenis

-          Tour du Guet : een uitkijktoren uit de 12e eeuw

-          Kathedraal Notre-Dame-du-Puy

Combineer een bezoek aan Grasse met een marktdag, dat maakt het geheel zeker zo aangenaam.

Restauranttip : ‘Lou Pignatoun’ – lekkere lokale keuken