×

Grandes Villas De France Blog

terug naar blog

GORDES : De ‘landmark’ in de Luberon !

(06 april 2022)

Als je in de Luberon bent, is Gordes ongetwijfeld met stip nummer 1 op je to-do-list! Immers charme en gezelligheid troef hier …. En daar draait het toch om tijdens je vakantieperiode!

Op zoek naar een indrukwekkend bergdorp, badend in die typische provençaalse sfeer die we m.n. in deze regio zoeken ? … Welkom in Gordes!

Je ontmoet hier ongetwijfeld een wereldwijd en vaak toch nog enigszins mondain publiek, die in hoogseizoen de oh zo pittoreske en gemoedelijke straatjes en pleinen van dit dorpje overspoelen. Laat je door de drukte zeker niet afschrikken, maar ga des te meer op in de gezelligheid van dit wonderlijke dorp.

Je kan hier makkelijk de hele dag doorbrengen, zeker als je het combineert met bijvoorbeeld een bezoek aan de prachtige lavendelvelden van het nabijgelegen Abdij van Senanque en de dag daarna afsluit met een bezoek aan één van de talrijke goede restaurantjes in de omgeving. Als je graag insta-perfect foto’s van de Provence hebt, …. wel hier kun je ze maken !

Genieten met de grote G !

De omgeving rond Gordes staat verder bekend om zijn ‘Bories’; kleine stenen huisjes, die in een ver verleden werden gebouwd door de landbouwers van de streek. Ze versterken enkel het idyllisch karakter van deze regio !

Het ‘Village des Bories’ is ondertussen dan ook uitgegroeid tot een waarlijk toeristische trekpleister en is uw bezoekje meer dan waard.

Vanwege zijn centrale ligging in de Luberon, is Gordes o.i. een ideale uitvalsbasis voor uw verblijf in deze wondermooie regio.