×

Grandes Villas De France Blog

terug naar blog

Fietsparadijs Vaucluse met zicht op de Mont Ventoux: De Reus van de Provence

(27 maart 2015)

De Mont Ventoux (1912 meter), ook wel de 'Reus van de Provence' genoemd, torent op indrukwekkende wijze boven de Vaucluse uit en geeft u adembenemende zichten over de Provence

De naam 'Mont Ventoux' is afgeleid van het Occitaanse woord ‘vent’ dat ‘wind’ betekent en zou zijn opgedragen aan Vintour, de Keltische (Liguurse) god van de wind..

Deze ‘Reus’  is een waar paradijs voor fietsliefhebbers….. Vanuit Bédoin, maar ook Sault en Malaucene wordt de beklimming van deze berg jaarlijks door duizenden ‘coureurs’ aangevat.

 

De streek is ondermeer gekend om zijn uitmuntende wijnen, de uitgestrekte lavendelvelden en de vallei van Toulourenc met zijn bergdorpen.

Talrijke sympathieke dorpjes verwelkomen u :  denken we bijvoorbeeld aan Bédoin, Sault, Gigondas, Vacqueyras of Beaumes de Venice ……

 

Bédoin

Bédoin is een gezellig provençaals dorpje te midden van wijngaarden, gelegen aan de voet van de Mont ventoux (Zuidzijde). Voor veel fietsers is hier het startpunt van de (stijle) beklimming van de berg.

 

 

Sault

Het dorpje Sault ligt aan Oostzijde van de ‘Kale Berg’  en is bijzonder bekend om zijn lavendelvelden. Voor fietsliefhebbers is de beklimming langs deze zijde van de Mont Ventoux de meest ‘rustige’ en geleidelijke.

 

 

Gigondas

Het sympathieke Gigondas is gekend om zijn goede wijn. De wijngaarden van Gigondas (± 1.200 hectare) liggen bij de Dentelles de Montmirail. Gigondas ligt op zo’n 100 meter hoogte en biedt een prachtig zicht op de grillige bergkammen die een mooi contrast vormen met de wijn-, olijf- en lavendelvelden in de vallei. 

 

Vacqueyras

Vacqueyras is een aangenaam dorpje met een duizendtal inwoners, gelegen in het departement Vaucluse van het Zuidelijk Rhônegebied. De AOC Vacqueyras, centraal gelegen in de driehoek Carpentras, Orange en Vaison la Romaine, strekt zich uit over de gemeenten Vacqueyras en Sarrians tot de grens met Gigondas in het noorden en Beaumes de Venise in het zuiden. In het oosten bevinden zich de bergketen Dentelles de Montmirail en de beruchte Mont Ventoux.  In deze streek worden Top-wijnen gemaakt !