×

Grandes Villas De France Blog

terug naar blog

Èze – pareltje aan de Middellandse Zee

(11 september 2023)

Op de hoogtes van het schiereiland Saint-Jean-Cap-Ferrat, gelegen tussen Nice en Monaco, vinden we het fotogenieke dorpje éze terug. Wellicht één van de mooiste dorpjes aan dit gedeelte van de Côte d’Azur.

Vanwege zijn ligging op zowat 429 meter hoogte heb je hier adembenemende zichten over de helderblauwe Middellandse Zee en de parelwitte zandstranden.  Het plaatsje staat vanwege zijn hoge ligging en specifieke vormgeving ook wel bekend als het ‘Adelaarsnest’.

Dit dorpje straalt authenticiteit en sfeer uit en zal er in slagen ook u te charmeren met zijn kronkelige steegjes en veeltallige trapjes, zijn gezellige winkeltjes en kunstgalerijen, zijn talrijke terrasjes en restaurants. U dient er in seizoen rekening mee te houden dat u hier niet alleen zult rondwandelen, maar gezellig omringd zult zijn door toeristen uit alle windstreken.

Èze staat bekend om zijn bloemenpracht. Je vindt er ook een exotische tuin met een diversiteit aan cactussen, vetplanten, agaves en aloë’s. De tuin ligt wel op het hoogste punt van het dorp maar je hebt er dan ook prachtige vergezichten over de Middellandse Zee.

Voor de goede wandelaars onder ons is het ‘Nietzsche’ pad een uitdagende ‘klim’tocht gaande van zeeniveau tot het hoogste punt van het dorp op 429 meter hoogte. Iets voor stappers met betere conditie dus, maar wat wordt je onderweg beloond met unieke zichten …..