×

Grandes Villas De France Blog

terug naar blog

CANNES : HET 68ste FILMFESTIVAL ROLT DE RODE LOPER UIT …..(13/5 tot 24/5/2015)

(28 april 2015)

Het Filmfestival van Cannes is een prestigieus internationaal filmfestival. Het wordt sinds 1946 elk jaar in de derde week van meigehouden in de Franse stad Cannes in het Palais des Festivals et des Congrès op  'La Croisette. In 1948 en 1950 werd het festival niet gehouden. In 1968 werd het afgelast wegens het mei-oproer in Parijs.

Omdat het festival veel aandacht van de media krijgt, wordt het door veel filmsterren bezocht en is het een populaire gelegenheid voor filmproducenten om hun nieuwe films te presenteren en deze aan distributeurs te verkopen.

De meest prestigieuze prijs die in Cannes wordt toegekend is de Palme d'Or (Gouden Palm) voor de beste film; deze wordt soms gedeeld door meerdere films in hetzelfde jaar.

  

De filmsterren worden in luxueuze limousines vervoerd tot aan de beroemde rode loper, waarna zij de trappen bestijgen, om vervolgens aan de blikken van het grote publiek te worden onttrokken.

Onder andere de komische film ‘Mr. Bean’s Holiday’ werd tijdens het festival opgenomen.

Het Internationale Filmfestival van Cannes brengt dit jaar hulde aan de Zweedse actrice Ingrid Bergman. Haar gezicht prijkt op de officiële affiche van de 68ste editie van het festival, dat plaatsvindt van 13 tot 24 mei. Bergman volgt op de affiche Marcello Mastroianni op.

Twee Vlaamse kortfilms zijn geselecteerd voor de 68ste editie van het Filmfestival van Cannes. "Copain" van Jan en Raf Roosens neemt deel aan de officiële competitie en dingt mee naar de Gouden Palm voor beste kortfilm. "Het paradijs" van Laura Vandewynckel wordt vertoond in de nevensectie Cinéfondation

Officiële website van het fimfestival van Cannes : http://www.festival-cannes.com/fr/about/graphicChart.html