×

Grandes Villas De France Blog

terug naar blog

CANNES : De ‘grandeur’ van weleer beleef je hier nog steeds

(28 januari 2022)

CANNES : De ‘grandeur’ van weleer beleef je hier nog steeds

 

Cannes is ongetwijfeld wereldvermaard vanwege het jaarlijkse filmfestival. De beelden van extravagante wereldsterren, voor de camera’s flanerend over de rode loper bereiken dan alle uithoeken van onze wereld !

Het maakt Cannes tot een plaats waar de beau-monde samenkomt en waar steeds weer een sfeer van ‘exclusiviteit’ hangt.

Cannes is hierin, alsook in tal van andere opzichten, telkens weer een beleving en vormt zondermeer een meer dan aangename bestemming voor een bezoekje !

Een aantal ‘incontournables’ op een rijtje :

1)      Le Suquet

 

We bevinden ons hier  in het oude stadsdeel met Middeleeuwse burcht, genaamd ‘Le Suquet’. Gezelligheid troef die wordt getypeerd door de sympathieke steegjes, de leuke restaurants en bars en de onderaan de voet van de heuvel gelegen sfeervolle oude haven (Le vieux port) !

Op zoek naar culturele bezienswaardigheden ? naast de Middeleeuwse burcht is de kerk ‘notre dame de l’espérance’ in dit stadsdeel dan zeker een must.

 

2)      Shoppen in Cannes

Aan gezellige winkelstraten met dito winkels geen gebrek hier. De meest bekende en bezochte straten zijn met stip de ‘Rue d’Antibes’ en de ‘Rue Meyradia’voor de casual winkels. Voor exclusiviteit en topmerken ga ja dan weer naar de ‘boulevard de la croisette’

Voor de dagelijkse (overdekte) ochtendmarkt ga je naar het drukke marché Forville.

Ben je liefhebber van gezellige rommelmarktjes ? Doe jezelf dan elke zaterdag tegoed aan de gemoedelijke brocantemarkt op het plein aan de oude jachthaven !

3)      Boulevard de la Croisette

Hier wordt geflaneerd langsheen luxe hotels  en boetieks aan ene zijde en een parelwit strand met annex blauwe zee aan de andere zijde. Aan trendy strandbars zeker geen gemis. Je waant je hier vanzelf in het scenario van de betere film. Menig dure bolide en/of yacht zal hier zeker je aandacht trekken.

Deze boulevard verbindt de 2 yachthavens van Cannes, zijnde Port Pierre Canto en Le vieux Port

4)      Iles de Lérins

Deze eilanden zijn een bootoversteek meer dan waard ! Sainte-Marguerite en Saint-Honorat zullen u verrassen. Een prachtige natuur en historische gebouwen (Fort Royal en Abdij van Lérins) vallen je hier te beurt, net als de onvergetelijke zichten op de baai van Cannes