×

Grandes Villas De France Blog

terug naar blog

Alpilles (Bouches-Du-Rhône)

(17 februari 2015)

Bij een bezoek aan de Provence zijn de 'Alpilles' absoluut een must!

Deze keten van kalkheuvels, en een uitloper van de Lubéron,  was destijds één van de inspiratiebronnen voor vele van Van Gogh's schilderijen.

Gelegen in de driehoek Avignon, Arles en de Crau-vlakte en omgeven door de rivieren 'La Durance' en 'Le Rhone' is dit authentiek natuurgebied wellicht één van de meest typische Provençaalse gebieden.

Olijfbomen, wijngaarden, gezellige plaatsjes zoals Saint-Rémy-de-Provence, Eygalières, Maussane-les-Alpilles, Les Baux de Provence, Fontvieille, Le Paradou... nodigen u uit om voluit te genieten. Op steenworp afstand van gekende steden Nîmes, Arles, Avignon en Tarascon,….en op slecht een half uur van de stranden van de Camargue !

Charme en authenticiteit ten top !

Saint-Rémy-de-Provence

Dit bijzonder gezellige plaatsje, met talrijke eethuisjes en marktplaatsjes, is oa de geboorteplaats van Nostrodamus en was de inspiratiebron voor vele gekende schilderijen van ‘Van Gogh’. Het is hier heerlijk wandelen door de smalle straatjes in de schaduw van de ‘honderjarige platanen’. Als bezienswaardigheden vind je hier oa :

  • De Romeinse stad Glonum (archeologische site)
  • Schilderijenwandelroute ‘Van Gogh’
  • Musée Chabaud
  • Kapittelkerk Saint-Martin
  • Hôtel Estrine

Jaarlijks vinden hier in de lente de zogenaamde ‘stierenmanifestaties’ plaats …. Een lokale traditie die bijzonder veel toeschouwers lokt. Het event wordt opgeluisterd met muziek e.d.

Les Baux de Provence

Prachtig gelegen dorp, bovenop een kalkrots van 900 meter hoog en 200 meter breed. Dit is een bijzonder gezellig maar in seizoen ook bijzonder druk plaatsje. ‘Les Baux de Provence’ is gekend om oa zijn burcht en was indertijd een vindplaats voor het ‘Bauxiet’-mineraal.

Tip : Het exclusieve 2-michelinsterren restaurant ‘Loustau de Baumanière’

Maussane-les-alpilles

Ook wel het dorp der ‘duizend fonteinen’ genoemd. Aquaducten, oude wasplaatsen, fonteinen, waterputten,…. Je vindt het hier allemaal. Het typische oude marktplein nodigt uit om te genieten van zon en een glaasje rosé !